Hemen arayın:
+90 533 874 03 13

Gebelik Süresince Yapılması Gereken Tetkikler

Gebelik Süresince Yapılması Gereken Tetkikler

Kıbrıs'ta Tüp Bebek tedavisi ile ya da doğal yollarla oluşan gebelik tespit edildiğinde annenin kan düzeyi, kan grubu, karaciger ve böbrek fonksiyon testleri ile idrar tetkiki yapılmalıdır. Gebelik oluştuktan sonra da folik asit kullanılmaya devam edilmelidir. 

  • Yapılan ilk ultrasoundta normal gebelik mi, dış gebelik mi, tek gebelik mi çoğul mu ayrımı yapılır. 
  • Yaklaşık 5. hafta civarında bebeğin kalp atımları gözlenebilir. 
  • Her şey yolunda gidiyorsa 11.-14. haftalarda ikili tarama, 16-18 haftalarda da dörtlü tarama yapılmalıdır. Bu testler bebekteki kromozomal anomalileri için yapılan tarama testleridir. 
  • Yine 17. hafta civarında gebe demir preperatları kullanmaya başlamalı ve gebelik sonuna kadar tedaviye devam etmelidir. 
  • 18-20. haftalarda fetusta organ taraması ultrasound ile ayrıntılı olarak incelenmelidir. 
  • Rutinde olmamakla beraber 22. haftada fetal eko yapılabilir. Bu sayede bebekteki kalp anormallikleri anne karnındayken tespit edilebilir.
  • 24-28. haftaya gelindiğinde 50 grlık şeker yükleme işlemi gebe kadında gizli şeker var ise ortaya koyan bir testtir. 
  • Gebelikte 30 haftaya gelinceye kadar,  ayda 1 defa kontrol,  30-36. haftada 15 günde bir,  36-39. haftaya kadar haftalık kontrol doğuma kadar da 3 gün aralarla doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir.
  • Gebeliğin son dönemlerinde kan tetkikleri ve idrar tetkikleri tekrar edilmeli, özellikle hepatit virusları ile HIV testleri yapılmalıdır. 
  • Gebe her gelişinde tansiyonu ve kilosu gözlenmelidir.
  • 36. haftadan sonra non stres test dediğimiz bebeğin iyilik halini gösteren NST haftalık yapılmalıdır. 
  • Eğer gebelikte kan uyuşmazlığı varsa kan testi yapılıp uygunsa 28. haftada anti-D dediğimiz kan uyuşmazlığı iğnesi yapılmalıdır. Bebek doğduğunda kan grubuna bakılır ve eğer Rh’ı negatifse tekrar iğneye gerek yoktur ancak pozitifse ikinci iğne doğumu takip eden 72 saat içinde yapılmalıdır. 
  • Özellikle son haftalara gelindiğinde bebeğin suyu ve eşi de, doktor tarafından yakından takip edilmelidir.

Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip
www.cocuklar.biz 


Hemen Doktorunuza Ulaşın

Doğru teşhis ile sizin için gerekli tedaviyi ve maliyetini öğrenmek için hemen bize ulaşabilirsiniz.

+90 533 874 03 13
Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip Kıbrıs Tüp Bebek

Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip
Tüp Bebek Uzman Doktorumuz

İrem Berk Kıbrıs Tüp Bebek

İrem Berk
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Sevgi GÜÇLÜ Kıbrıs Tüp Bebek

Sevgi GÜÇLÜ
Klinik Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN Kıbrıs Tüp Bebek

Ayşe LİMAN
Embriyoloğumuz

Yumurta Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekYumurta DonasyonuMenopoz, turner sendromu ve yumurtaların yetersiz kaldığı diğer durumları yaşayan kadınlar, yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavimiz ile, %85'i aşan başarı oranlarımızla anne olabiliyorlar.
Sperm Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekSperm DonasyonuSperm Donasyonu, çeşitli nedenlerle sperm üretimi durmuş, sağlıklı ya da yeterli sperm üretimi şansı bulunmayan, azospermi ve benzeri sorunları yaşayan erkeklerin sağlıkla bebek sahibi oldukları tedavimizdir.
Tüp Bebek Kıbrıs Tüp BebekTüp BebekTüp Bebek, bir yılı aşkın süredir, hiçbir korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen, çeşitli sebeplerden bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu, başarıyla gerçekleştirdiğimiz tedavimizdir.
IMSI Kıbrıs Tüp BebekIMSIIMSI, standart tüp bebek tedavilerin çok üzerinde gebelik oranını sağlamak amacıyla, morfolojik açıdan gebelik sağlama olasılığı en yüksek sperm hücresinin seçilmesi işlemidir.