Hemen arayın:
+90 533 874 03 13

Sıkça Sorulan Sorular

Menopozdayım, bebek sahibi olabilir miyim?

Elbette. Menopoz, kadının yumurtalıklarının artık hiç sağlıklı yumurta üretememesi durumudur. Yumurta Donasyonu tedavisinde, genç ve sağlıklı donorlerden alınan sağlıklı yumurtalarla dölleme yapıldığından ve rahim yaşlanan bir organ olmadığından, biz rahminizi en iyi şekilde işleme hazırlayacağımız için, yumurta donasyonu ile sağlıkla bebek sahibi olabilirsiniz.

Yumurta Donasyonu kimler için uygundur?

Artık kadınlar çok genç yaşta, bilinmeyen sebeplerle erken menapoza girebildikleri gibi, herhangi bir nedenle yumurtalıklarından operasyon geçirerek ve yumurtalık dokusunun tamamını veya ciddi bir kısmını kaybederek, doğurganlık yeteneklerini kaybedebiliyor. Bunların yanında Turner Sendromu gibi genetik hastalıklarda da yumurta oluşumunda negatif rol oynayabiliyor. Yumurta Donasyonu, yukarıda bahsettiğimiz durumlardan herhangi birini yaşayan kadınlarda büyük bir başarıyla uygulanmaktadır. Yine doğuştan yumurtalıkları gelişmemiş ancak sağlıklı bir rahime sahip olan kadınlar da aynı şekilde, Yumurta Donasyonu ile rahatlıkla anne olabiliyor. Zira yumurtalıklar çalışamaz hale gelse dahi, rahim bebek tutma ve gebe kalma potansiyelini korumaktadır.

Yumurta donorleri/vericileri hangi kriterlere göre seçilir?

Yumurta donorleri, anne adayının fiziksel özelliklerine, kan gruplarına ve milliyetine, ırkına uygun olarak seçilmektedir. Yumurta vericileri, 20-26 yaş aralığında, ailelerinde genetik hastalık bulunmayan, zeka ve entelektüel olarak normal veya normal üstü seviyede, genç ve oldukça sağlıklı bireylerdir. 

Yumurta donorleri/vericilerine hangi testler ve kontroller yapılmaktadır?

Fiziksel özellikleri ve kan grupları bakımından, anne adayına uygun görülen donorlerden; aileleri hakkında detaylı fiziksel ve mental sağlık bilgileri alınarak, hormon testleri ile, önemli genetik ve bulaşıcı hastalık taramasından geçirilir.  Donore yapılan kapsamlı testlerden bazıları: Hepatit B, Hepatit C, HIV (AIDS), Sitomegalovirus, Sifiliz, Klamidya, Kromozom Karyotipleme, Kistik Fibrozis, Thallassemia (Etnik kökeni nedeni ile gerekliyse)

Yumurta ve Sperm vericileri bizim bilgilerimize ulaşabiliyorlar mı?

KESİNLİKLE HAYIR.

Hem ailenin hem de donorlerin; her iki tarafın da gizliliği çok ciddi şekilde korunmaktadır. Yumurta donorleri ve sperm donorleri, alıcılarla kesinlikle karşılaşmadıkları gibi, donasyon ile tüp bebek tedavisi yaptıran aile hakkında da herhangi bir bilgiye ulaşmaları kesinlikle mümkün değildir. 

Yumurta Donasyonu tedavi süreci ne zaman başlıyor ve ne kadar sürüyor?

Ön tedavi süreci, adet gören kadınlarda, adetin 2. ya da 3. günü başlamakta ve tedaviye göre, ortalama 10-12 gün sürmektedir. Uzun yıllardır adet göremeyen, menopozdaki kadınlarda ise adet beklenmeden ön tedaviye başlanabilmekte ve tedavi yine yaklaşık 10-12 gün sürmektedir.

Yumurta Donasyonunda başarı oranları nedir?

Yumurta Donasyonu ile tüp bebek tedavisinde, size özel hazırlanmış, sağlıklı ve genç bir donorden, EN AZ 10 iyi kalite yumurta toplama garantisi ile, en yüksek oranda anne baba olma şansı sunduğumuzdan, tedavinin ardından, sağlıklı gebelik ve doğum oranı %80 gibi oldukça yüksek bir başarıyla gerçekleşmektedir.

Kıbrıs'a tedaviye başladıktan kaç gün sonra gelmem gerekiyor?

Bu süre tedavinizin gidişatına göre, 1 ya da 2 gün değişebilmektedir ancak ortalama olarak, ilaç tedavisine başladığınız gün itibariyle, 12 gün sonra Kıbrıs'ta olmanız gerekmektedir.

Kıbrıs'a nasıl gelmeliyiz?

Kıbrıs'a gelebileceğiniz en hızlı yol uçak yolculuğudur. Türkiye'nin neredeyse her yerinden, Kıbrıs Ercan Havaalanı'na direk uçuşlar yapılmaktadır. Dilerseniz deniz yoluyla da Kıbrıs Girne Limanı'na gelebilirsiniz.

Yurtdışından gelmek için Türkiye üzerinden uçakla aktarma yapmanız gerekmektedir. Ancak eğer Avrupa Birliği vatandaşlığınız varsa, Avrupa ülkelerinden direk olarak Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka Havaalanı'na inebilirsiniz ve oradan Türk tarafına geçiş yapabilirsiniz.

Kıbrıs'ta kaç gün kalmamız gerekiyor?

Kıbrıs'ta geçireceğiniz gün sayısı, işleminize göre, en az 4, en fazla 6 gece olmaktadır. Cinsiyet Seçimi ile tüp bebek tedavisinde, 5. gün embriyoları transfer edildiğinden, kalınacak süre kesin olarak 6 gece olacaktır.

Kıbrıs'ta nerede konaklayabilirim?

Kıbrıs'a ayak bastığınız an itibari ile, sizin için herşeyi kolaylaştırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Kıbrıs'ta konaklama için, dilerseniz, uçak biletlerinizi, otel konaklamanızı ve havaalanı transferlerinizi içeren, ekonomik tedavi paketlerimizi seçebilirsiniz. Ya da dilerseniz anlaşmalı otellerimizde, size özel, indirimli fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Tedavi paketleriniz neleri kapsıyor?

Tedavi paketlerimiz; Çift kişi Türkiye-Kıbrıs, gidiş-dönüş direk uçak biletlerinizi, klimalı özel araçlarımızla havaalanı-klinik-otel transferlerinizi ve işleminiz süresince, 4 yıldızlı anlaşmalı otellerimizde, yarım pansiyon (kahvaltı ve akşam yemeği dahil) çift kişilik konaklamanızı içermektedir. Böylece yolculuğunuz ve konaklamalarınızla ilgili herşeyi sizin için biz hallediyoruz, siz yalnızca tedavinize ve tatilinize odaklanıyorsunuz.

Kıbrıs'ın para birimi nedir?

Kuzey Kıbrıs'ta kullanılan resmi para birimi Türk Lirasıdır. Ayrıca Türkiye'de bulunan bankaların büyük bir çoğunluğu Kıbrıs'ta da bulunmaktadır, dolayısıyla Türkiye bankalarına ait kredi kartlarınızı Kıbrıs'ta rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Tüp Bebek tedavisinde, tedavi ne zaman başlamaktadır?

Tüp bebek tedavisinde, yumurta gelişimini destekleyen ön tedaviye, adetin 2. ya da 3. günü başlanmaktadır ve yaklaşık 10 günlük iğne tedavisinin ardından, gelişen yumurtaların toplanma işlemi için, Kıbrıs'a gelinmektedir.

Yumurta toplama işlemi sırasında acı hissedecek miyim?

Yumurta toplama işlemi, anestezi altında uygulanan, çok kısa süren, basit bir işlemdir. İşlem sırasınsa uyuyacağınız için, hiçbir şekilde acı ya da rahatsızlık hissetmeyeceksiniz.

Yumurta toplama işleminden sonra rahatsızlık hissedecek miyim?

Çoğu kadın yumurta toplama işleminden sonra hiçbir rahatsızlık ya da farklı durum hissetmezken, bazı kadınlar, adet öncesi döneme benzer, kasıklarda batma ya da hafif ağrı hissesebiliyorlar. Ancak bu şikayetler gün içinde geçiyorlar.

Embriyonun transferi sırasında ağrı hissedecek miyim?

Transfer işlemi aynı jinekolojik muayene gibi, ultrason eşliğinde gerçekleştirilmekte ve transfer esnasında kesinlikle ağrı ya da acı hissedilmemektedir. 

Hamileyken, vajinal muayene tehlikeli midir?

Hamilelik, rahim içerisinde oluşan, dış ortamdan neredeyse izole bir durumdur. Bebeğiniz rahim içerisinde oldukça korunaklıdır ve güvendedir. Hamilelik sürecinde elle muayene, spekulum takılması ya da vajinal yolla yapılan muayene ve ultrason; kesinlikle rahim içerisinde değil, rahmin dışında gerçekleştirilen, ne anneye ne de bebeğe hiçbir zarar vermeyen, düşüğe ise kesinlikle sebep olmayan uygulamalardır. Hatta sanılanın aksine, gebeliğin ilk üç ayında yapılan vajinal muayeneler, pek çok durumda, karından yapılan ultrasondan çok daha kesin bilgiler verebilmektedir. Rahatlıkla yaptırabilirsiniz.


Hemen Doktorunuza Ulaşın

Doğru teşhis ile sizin için gerekli tedaviyi ve maliyetini öğrenmek için hemen bize ulaşabilirsiniz.

+90 533 874 03 13
Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip Kıbrıs Tüp Bebek

Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip
Tüp Bebek Uzman Doktorumuz

İrem Berk Kıbrıs Tüp Bebek

İrem Berk
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Sevgi GÜÇLÜ Kıbrıs Tüp Bebek

Sevgi GÜÇLÜ
Klinik Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN Kıbrıs Tüp Bebek

Ayşe LİMAN
Embriyoloğumuz

Yumurta Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekYumurta DonasyonuMenopoz, turner sendromu ve yumurtaların yetersiz kaldığı diğer durumları yaşayan kadınlar, yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavimiz ile, %85'i aşan başarı oranlarımızla anne olabiliyorlar.
Sperm Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekSperm DonasyonuSperm Donasyonu, çeşitli nedenlerle sperm üretimi durmuş, sağlıklı ya da yeterli sperm üretimi şansı bulunmayan, azospermi ve benzeri sorunları yaşayan erkeklerin sağlıkla bebek sahibi oldukları tedavimizdir.
Tüp Bebek Kıbrıs Tüp BebekTüp BebekTüp Bebek, bir yılı aşkın süredir, hiçbir korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen, çeşitli sebeplerden bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu, başarıyla gerçekleştirdiğimiz tedavimizdir.
IMSI Kıbrıs Tüp BebekIMSIIMSI, standart tüp bebek tedavilerin çok üzerinde gebelik oranını sağlamak amacıyla, morfolojik açıdan gebelik sağlama olasılığı en yüksek sperm hücresinin seçilmesi işlemidir.