Hemen arayın:
+90 533 874 03 13

Yumurta Takviyesi - Tandem

Yumurta Takviyesi - Tandem

Yumurta takviyesi sayesinde, hala bir miktar yumurta üretimi olan, fakat başarı seviyesi çok düşük olan anne adaylarına, yüksek başarı oranlarıyla anne olma şansını sunabiliyoruz. tandem yani yumurta takviyesi, kendi yumurtaları ile donor yumurtalarını birlikte, karma yumurta olarak kullandığımız işlemimize diyoruz.

Tandem işlemi, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinde Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip ve Mucize Ekip tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Böylece, dölleme işlemi için, kadınların yumurtalarında yetersizlik olması durumunda, donorün de yumurtaları kullanılacağı için, sağlıklı embriyolara sahip olunabilmektedir.

Tandem işleminde izlenecek yol, tüp bebek tedavisine çok benzemektedir, tek farkı, yumurta toplama işleminin hem anne adayına hem de donore aynı anda paralel olarak uygulanmasıdır. 

Dölleme günü, hem annenin hem de donörün yumurtaları ayrı ayrı döllenir ve ayrı ayrı gelişimleri takip edilir. Transfer günü, hem donor hem de anne adayının yumurtalarıyla oluşan embriyoların gelişim durumları anne adayına bildirilir. Bu aşamada, kendi yumurtalarınızın embriyolarını mı, donorün yumurtalarının embriyolarını mı yoksa ikisinin karışımını mı kullanacağınızın kararını siz verirsiniz.

Tandem Kimlere Uygulanabilir?

* Belli bir yaşın üzerindeki kadınlar, FSH değerleri yüksek olduğu halde, yumurta kaliteleri düştüğü için bu yöntemi seçebilirler.

* Tandem işleminde, iki tedaviyi aynı anda sürdürdürdüğünüz için, başarı oranları yüksek olmaktadır.

 

Tandem Aşamaları

1. AŞAMA:

  • Kıbrıs'ta Tandem yumurta donasyonu işlemine karar verildiğinde, çiftlerle kapsamlı bir ön görüşme yapılır ve gerekli hormon testleri, bulaşıcı hastalık taraması ile bir takım tetkikleri mutlaka yaptırmaları ve bize göndermeleri istenir.
  • Yalnızca anne adayının net fotoğrafları ile hem anne hem de baba adayının kan grupları istenir.
  • Alkol ve sigara gibi sperm ve yumurta kalitesini etkileyecek, tedaviye zarar verecek, alışkanlıklardan uzak durmaları önerilir.


2. AŞAMA:

  • Anne adayına en uygun yumurta donorünü (yumurta vericisi) bulmak için, fiziksel özelliklerin, etnik durumun ve kan gruplarının eşleştirildiği, kapsamlı araştırma yapılır. 
  • Uygun görülen yumurta vericilerinin detaylı aile geçmişi ve sağlık bilgileri alınarak, donorler, hormon testleri ile önemli, genetik ve bulaşıcı hastalık taramasından geçirilir (Anti-HIV, Anti-HCV, Rubella IgG, CMV IgG, HbsAg, VDRL vb.). 


3. AŞAMA:

  • Kıbrıs'ta Tandem işleminin 3. evresinde, anne adayına adetinin 2. ya da 3. günü, rahim duvarı (endometrium) ve yumurtalıklarının inceleneceği, ultrason muayenesi yapılır.
  • Yine adetin 2. ya da 3. günü (tedavinin başlanacağı gün) kan tahlilinde, E2, FSH, LH ve Prolaktin hormonları görülür ve anne adayı ile yumurta vericisine aynı anda, yumurta arttırıcı ve geliştirici ilaçlar başlanır. Bu tür ovülasyon indüksiyonu sağlayan ilaçları, 10-12 gün süreyle kullanarak, sağlıklı yumurta sayısını arttırabiliyoruz. 
  • Yumurta büyüklükleri 20 mm civarı olunca, yumurta çatlatma iğnesi yapılır ve iğnenin ardından 36 saat kadar sonra, olgun yumurtalar, anestezi altında toplanır. Bu işlem çok kısa ve anne adayı için, acısız, ağrısız bir işlemdir.
  • Anne adayı ve yumurta donoründen yumurta toplama işlemi, aynı gün yapılır.
  • Yumurtalar toplandıktan sonra, anne adayına, gebeliğe hazırlayıcı, ilaç takviyesi başlanır.


4. AŞAMA:

  • Mucize Ekip - Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'nde, Tandem işleminin 4. aşamasında, yumurta Toplama işleminin yapıldığı gün, baba adayından da sperm örneği uygun koşullarda alınır, hareket, şekil ve yapı bakımından en iyi sperm hücreleri tek tek işlem için seçilir. 
  • Hem anne adayından, hem yumurta donoründen toplanan olgun yumurtalar, erkekten alınan sperm ile döllenir.
  • Annenin ve donörün döllenen yumurtaları ayrı ayrı takip edilir.


5. AŞAMA:

  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'nde, Tandem işleminin en son aşaması olan, transfer gününde, hem anne adayının hem de yumurta donorün yumurtalarıyla döllenen embriyoların durumları anne adayına bildirilir. Dolayısıyla anne adayı, edindiği bilgileri göz önünde bulundurarak, kendi yumurtalarının embriyolarının mı, donorün yumurtalarının embriyolarının mı yoksa her ikisinin karışımının mı transfer edilmesini istediğine karar verir. Döllenmenin 3. ya da 5. günü olan transfer gününde, anne adayının kararının ardından, en iyi gelişmiş 3 embriyo, ultrason eşliğinde, anne adayının rahmine transfer edilir. 

*Tandem tedavisi için, Kıbrıs'ta 1 hafta süreyle kalmanız yeterlidir.


Hemen Doktorunuza Ulaşın

Doğru teşhis ile sizin için gerekli tedaviyi ve maliyetini öğrenmek için hemen bize ulaşabilirsiniz.

+90 533 874 03 13
Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip Kıbrıs Tüp Bebek

Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip
Tüp Bebek Uzman Doktorumuz

İrem Berk Kıbrıs Tüp Bebek

İrem Berk
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Sevgi GÜÇLÜ Kıbrıs Tüp Bebek

Sevgi GÜÇLÜ
Klinik Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN Kıbrıs Tüp Bebek

Ayşe LİMAN
Embriyoloğumuz

Yumurta Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekYumurta DonasyonuMenopoz, turner sendromu ve yumurtaların yetersiz kaldığı diğer durumları yaşayan kadınlar, yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavimiz ile, %85'i aşan başarı oranlarımızla anne olabiliyorlar.
Sperm Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekSperm DonasyonuSperm Donasyonu, çeşitli nedenlerle sperm üretimi durmuş, sağlıklı ya da yeterli sperm üretimi şansı bulunmayan, azospermi ve benzeri sorunları yaşayan erkeklerin sağlıkla bebek sahibi oldukları tedavimizdir.
Tüp Bebek Kıbrıs Tüp BebekTüp BebekTüp Bebek, bir yılı aşkın süredir, hiçbir korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen, çeşitli sebeplerden bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu, başarıyla gerçekleştirdiğimiz tedavimizdir.
IMSI Kıbrıs Tüp BebekIMSIIMSI, standart tüp bebek tedavilerin çok üzerinde gebelik oranını sağlamak amacıyla, morfolojik açıdan gebelik sağlama olasılığı en yüksek sperm hücresinin seçilmesi işlemidir.