Hemen arayın:
+90 533 874 03 13

Yumurta Donasyonu

Yumurta Donasyonu

Günümüzde kadınlar, gerek stres ve çevresel faktörler, gerekse bilinmeyen sebeplerle, çok genç yaşta menapoza girebildikleri gibi, herhangi bir nedenle yumurtalıklarından operasyon geçirerek ve yumurtalık dokusunun tamamını veya ciddi bir kısmını kaybederek, doğurganlık yeteneklerini yitirebiliyor. Bazen de Turner Sendromu gibi genetik hastalıklar nedeniyle, anne olma şansları doğuştan olmayabiliyor.

Mucize Ekip - Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'mizde uygulanan yumurta donasyonu, yukarıda bahsettiğimiz şanssız durumlardan herhangi birini yaşayan kadınların anne olabilmelerine şans tanıyan, ve Amerika'da uygulanmaya başladığı 1984 yılından bu yana, yıllardır gerçekleştirilen bir yöntemdir.

Yine doğuştan yumurtalıkları gelişmemiş ancak sağlıklı bir rahime sahip olan kadınlar da yumurta donasyonu tedavimiz ile sağlıkla anne olabiliyor. Zira yumurtalıklar çalışamaz hale gelse dahi, rahim bebek tutma ve gebe kalma potansiyelini korumaktadır. Dolayısıyla, bazı ağızdan alınan veya deriden uygulanan ilaçlar ile rahim yeniden programlanabilmektedir.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak; defalarca tüp bebek denemesinden sonra, çocuk özlemini giderememiş çiftlere, Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip ve Mucize Ekip ile, Yumurta Donasyonu, Sperm Donasyonu veya Embriyo Donasyonu yöntemlerinden birini kullanarak, sağlıklı ve genç yumurta donörlerinden, EN AZ 10, İYİ KALİTE YUMURTA GARANTİSİ ile, anne baba olma şansını sunuyoruz.

*Yumurta Donasyonu ile gebelik şansı, kendi yumurtasını kullanılan kadınlar ile aynı orandadır, hatta daha yüksek olmaktadır.

Yumurta Donasyonu Kimlere Uygulanabilir?

  • Erken menapoza girmiş, artık yumurta üretimi olmayan kadınlar
  • Hiç adet görmemiş, yumurta üretimi olmayan, ama rahim içi mukozasının iyi olduğuna karar verilen kadınlar
  • Daha önceki tüp bebek denemelerinde, çok az ya da hiç yumurtası oluşmamış, ya da hasarlı yumurta oluşumu gibi başarısız tüp bebek deneyimleri yaşayan kadınlar
  • Turner sendromu gibi genetik bozukluğu olan kadınlar
  • Hastalık nedeniyle, cerrahi yollarla yumurtalıkları alınmış kadınlar
  • Kemoterapi, radyoterapi gibi nedenlerle, yumurtaları hazar görmüş, yumurta hücreleri kaybolmuş olan kadınlar
  • Hemofili, Duchenne's Muscular Distrofisi, Huntington's Koreası vb. gibi hastalıklar taşıyan ve çocuğuna bu tür kalıtsal hastalıkları geçirme riski olan kadınlar
  • İlerlemiş yaşa bağlı olarak, yumurta rezervleri ve kaliteleri gebelik için yeterli olmayan kadınlar 

Yumurta Donasyonu Aşamaları

Tüp bebek işleminden farklı olarak merkezimiz uygulanan Yumurta Donasyonu işleminde, anne adayına yumurta gelişimi için tedavi uygulanmaz. Sadece rahmin gebelik için hazırlanması amacıyla ilaç tedavisi uygulanır ve yumurta donorü (verici) ile anne adayının tedavisi paralel olarak sürdürülür.

1. AŞAMA:

  • Yumurta Donasyonu işlemine karar verildiğinde, çiftlerle detaylı bir görüşme yapılır.
  • Anne adayının boydan ve yakın plan fotoğrafları ile çiftin kan grupları istenir.
  • Gerekli testleri ve tetkikleri mutlaka yaptırmaları istenir.


2. AŞAMA:

  • Kapsamlı araştırma ile; çiftin fiziksel verileri, kan grupları, etnik kökenleri ve diğer özelliklerine göre, anne adayına en uygun yumurta donorünü (verici) bulunarak,  donorün özellikleri maksimum oranda eşleştirilir.
  • Uygun görülen donorlerden detaylı aile ve sağlık bilgileri alındıktan sonra; donorler, hormon testleri ile önemli genetik ve bulaşıcı hastalık taramasından geçirilir (Anti-HIV, Anti-HCV, Rubella IgG, CMV IgG, HbsAg, VDRL vb.). 


3. AŞAMA:

  • Yumurta Donasyonu işlemi, anne adayının rahmini gebeliğe hazırlamak amacıyla, ilaç tedavisi uygulanmasıyla başlar. Bu aşamada size, ilaçlarınızı ve dozlarınızı gün gün, detaylı bir şekilde görebileceğiniz, ilaç protokolünüzü göndereceğiz.
  • Yumurta donasyonu yapılacak anne adayının adet görüp görmemesi transfer öncesi rahmin gebeliğe hazırlanması aşamasında önemlidir. Eğer kadın adet görüyorsa; adetin 21. gününde kendi hormonlarını baskılayacak bir ilaç yapılır (Yumurta alıcısı menapozdaysa buna gerek yoktur). Bir sonraki adetinin 2. veya 3. gününde ise, rahmi tabakasını kalınlaştırarak, embriyoların rahimde tutunabilmelerini sağlamak için östrojen takviyesine başlanır.
  • Yumurta donorü (verici) ile anne adayının tedavisi paralel olarak sürdürüleceğinden, vericiye de yumurta arttırıcı ilaçlar verilmeye başlanır. Ovulasyon indüksiyonu yani Yumurtalıkları uyarıcı bu ilaçlar ortalama 7-12 gün süre ile kullanılır.


4. AŞAMA:

  • Yumurta çapları 18-20 mm olunca, çatlatma iğnesi yapılır ve yapılan iğneden 36 saat sonra yumurtalar anestezi altında toplanır.  
    *Yumurta donorleri, 20-28 yaşları arasında, genç ve sağlıklı kadınlardan seçildiğinden, her donorden yaklaşık 10-20 yumurta toplanmaktadır.
    *Mucize Ekip ve Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi olarak, size EN AZ 10, İYİ KALİTE YUMURTA GARANTİ EDİYORUZ.
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'nde, Yumurta Donasyonu işleminin 3. aşamasının sonunda; Vericiden Yumurta Toplama işleminin yapıldığı gün, erkekten steril bir kap içerisine sperm örneği uygun koşullarda alınır, hareket ve şekil bakımından en iyi sperm hücreleri, işlem için seçilir. 
  • Donörden Toplanan yumurtalar, erkekten alınan sperm ile döllenir.


5. AŞAMA:

  • Yumurta donasyonu işleminin 5. aşamasında; döllenmenin 4. veya 5. günü, en iyi gelişmiş 3 embriyo, ultrason eşliğinde, anne adayına transfer edilir. Transfer işlemi, çok basit ve ağrısız bir işlemdir.


6. AŞAMA:

  • Yumurta Donasyonu işleminin son aşaması, transferden 12 gün sonra kanda gebelik testi dediğimiz bHCG yapılmasıdır.

 

Yumurta Donorleri (Verici) Nasıl Seçilir?

Yumurtayı bağışlayan kişi çiftin bildiği birisi veya hiç tanımadığı kişiler olabilir.

  • Donorlerin, çok belirgin burun, çok uzun boy veya çok kısa boy vb. gibi fiziksel olarak tanımlayıcı, baskın özellikleri olmamalı.
  • Yaşları 20-28 arasında, sağlıklı kadınlar olmalı.
  • Daha önce sağlıklı bebek doğurmuş kadınlar tercih edilebilmektedir.
  • Donorler, anne adayının ırksal, fiziksel ve kan grubu özelliklerine uygun olarak seçilirler.
  • Donorler zeka ve entelektüel olarak normal veya normal üstü olmalıdırlar.
  • Donorlerin ailelerinde bilinen genetik hastalıkları olmamalı.
  • Donorlerin aşağıdaki testleri de yapması gerekmektedir.
    • Hepatit B, Hepatit C
    • HIV (AIDS)
    • Sitomegalovirus
    • Sifiliz
    • Klamidya
    • Kromozom Karyotipleme 
    • Kistik Fibrozis
    • Thallassemia (Etnik kökeni nedeni ile gerekliyse)

*Yumurta donorleri, alıcılarla kesinlikle karşılaşmaz ve kişisel bilgileri büyük bir gizlilik içinde saklanır. Aynı şekilde donor, yumurtalarını kullanan aile hakkında da herhangi bir bilgiye kesinlikle ulaşamaz. 

*Yumurta Donasyonu işlemi için, Kıbrıs'ta 6 gün kalmanız yeterlidir.

Yumurta Donasyonu Fiyatları

Farklı merkezlerde, uygulanan tedavinin kalitesine ya da tedavi sürecine göre, Kıbrıs yumurta donasyonu fiyatları değişebiliyor. Bazı merkezler olması gerekenin çok altında ücretler sunarken, bazıları da kazançlarını arttırma yönüne giderek, olması gerekenin çok üzerinde fiyatlar verebiliyorlar. Bu durum da, özellikle fiyat bazlı merkez seçmeye çalışan çiftlerin aklını karıştırabiliyor. 

Oysa ki sağlıklı bir bebek sahibi olmak için çıkılan bu yolda, yalnızca yumurta donasyonu fiyatları odaklı olmak ve olması gerekenden ucuz hizmet veren merkezleri seçmek elbette ki çoğunlukla sonu hüsranla biten bir deneyim oluyor. Çiftlerin böylesi olumsuz durumlar ile karşılaşmaması adına dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yumurta donasyonu fiyatları araştırması yaparken, öncelikle doktorun ve ekibin başarısını araştırmaktır. Çünkü başarılı bir ekiple tek seferde elde edilen başarı, elbette ki daha ucuz olduğu için seçilen merkezde defalarca tekrarlanmak zorunda kalınan tedavilere göre, maddi manevi, çok daha karlı olacaktır.

Bu anlamda, kalitemizden hiç ödün vermeden, dünya çapında tanınan doktorumuz Jin. Op. Dr. Firdevs Uğuz Tip ve Mucize Ekip olarak bilinen uzman ekibi ile gerçekleştirdiğimiz yumurta donasyonu tedavimizde, %85'i aşan başarı oranımızla gurur duyuyoruz.

Yumurta Donasyonu Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Doğru Donör Seçimi

Yumurta donasyonu işlemi tahmin edilenden çok daha önemli bir tedavi şeklidir, dolayısıyla maliyeti de standart tüp bebek tedavilerine göre farklı olmaktadır. Burada ilk olarak yumurta donörü olacak kişinin ayrıntılı olarak incelenmesi gerekmektedir. Donör ya da ailesinde genetik bir hastalık bulunması, daha sonrasında yumurta aracılığı ile bu hastalığın çocuğa geçeceği anlamına gelmektedir. Bundan dolayı da yumurta donörüne ayrıntılı genetik hastalık testleri, bulaşıcı hastalık testleri ve diğer jinekolojik sağlığını gösteren testler eksiksiz olarak yapılmalıdır. Yumurta donörü seçerken, daha önce gebelik elde edilmiş olan, 26 yaşından küçük ve sağlıklı kişiler seçilmelidir. 

Taze Yumurta / Donmuş Yumurta ve Yumurta Bölüştürme

Yukarıda anlatılan detaylardan ötürü, taze yumurta kullanıldığında ciddi maliyetler oluşmaktadır. Bu maliyet; donörün testlerini, ön hazırlık için kullanılan tüp bebek iğnelerini ve tüm tedavi sürecini kapsamaktadır. 

Taze yerine, ellerinde bulunan donmuş yumurtaları kullanan merkezlerde hiçbir donör hazırlık maliyeti olmadığından, fiyatlar normalin altında sunulabilmektedir. Bu yumurtalar birden fazla hasta için de kullanıldığında, aynı şekilde tedavi maliyeti ve elbette ki gebelik şansı ciddi şekilde düşmektedir. Kıbrıs'ta her gün bir yenisi açılan ve bu şekilde ucuz tedaviler sunan merkezleri tercih eden çiftler, başarı elde edemediklerinden, hem para hem de en önemlisi umutlarını kaybetmektedirler.

Dr. Firdevs ve Mucize Ekip olarak ilk önceliğimiz tek seferde sağlıklı gebelik elde etmek olduğundan, her zaman birebir ve kişiye özel taze yumurta kullanmaktayız, işte bu sayede hastalarımıza en az 10 sağlıklı yumurta garantisi  %85'in üzerinde gebelik oranı verebilmekteyiz.

yumurta donasyonu fiyatları ve tedavi detaylarını öğrenmek için, aşağıdaki telefon numaramızdan ve iletişim formumuzdan bize ulaşabilirsiniz.


Hemen Doktorunuza Ulaşın

Doğru teşhis ile sizin için gerekli tedaviyi ve maliyetini öğrenmek için hemen bize ulaşabilirsiniz.

+90 533 874 03 13
Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip Kıbrıs Tüp Bebek

Jin. Op. Uzm. Dr. Firdevs Uğuz Tip
Tüp Bebek Uzman Doktorumuz

İrem Berk Kıbrıs Tüp Bebek

İrem Berk
Tüp Bebek Genel Koordinatörümüz

Sezen ATAL Kıbrıs Tüp Bebek

Sezen ATAL
Klinik Embriyoloğumuz

Ayşe LİMAN Kıbrıs Tüp Bebek

Ayşe LİMAN
Embriyoloğumuz

Yumurta Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekYumurta DonasyonuMenopoz, turner sendromu ve yumurtaların yetersiz kaldığı diğer durumları yaşayan kadınlar, yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavimiz ile, %85'i aşan başarı oranlarımızla anne olabiliyorlar.
Sperm Donasyonu Kıbrıs Tüp BebekSperm DonasyonuSperm Donasyonu, çeşitli nedenlerle sperm üretimi durmuş, sağlıklı ya da yeterli sperm üretimi şansı bulunmayan, azospermi ve benzeri sorunları yaşayan erkeklerin sağlıkla bebek sahibi oldukları tedavimizdir.
Tüp Bebek Kıbrıs Tüp BebekTüp BebekTüp Bebek, bir yılı aşkın süredir, hiçbir korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen, çeşitli sebeplerden bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu, başarıyla gerçekleştirdiğimiz tedavimizdir.
IMSI Kıbrıs Tüp BebekIMSIIMSI, standart tüp bebek tedavilerin çok üzerinde gebelik oranını sağlamak amacıyla, morfolojik açıdan gebelik sağlama olasılığı en yüksek sperm hücresinin seçilmesi işlemidir.